Hapankaalin tarjoiluehdotus

Ennen tarjoilua hapankaalin joukkoon on hyvä lisätä pilkottua sipulia sekä rypsiöljyä. Kiloon riittää 1 sipuli sekä 2-3 ruokalusikallista öljyä.

 

Hapankaalilaatikko
1 paprika
1 sipuli
100-150 g salaattijuustokuutioita
5 dl hapankaalia
2 rkl tilliä
3 munaa
2 dl ruokakermaa
(suolaa)
1/2 tl mustapippuria
Voita tai margariinia vuoan voiteluun

 

Voitele uunivuoka. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli. Pane uunivuokaan kerroksittain hapankaalia, paprikaa, sipulia, salaattijuustoa ja tilliä. Riko kananmunat, vatkaa niiden rakenne rikki ja lisää joukkoon ruokakerma sekä mausteet ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. (Helsingin Sanomat)

 

Hapankaalilisäke
1 kg hapankaalia
10 cm purjoa
2 kpl punaista paprikaa
3 kpl porkkanaa
2-3 rkl soijaa
3 dl tummaa olutta
4 rkl fariinisokeria
2-3 rkl voita
mustapippuri, kumina

 

Suikaloi aineet, kuullota niitä voissa muutama minuutti. Lisää hapankaali, soija, sokeri, mustapippiuri ja halutessasi hieman kuminaa. Hauduta 5-10 minuuttia ja tarjoile esim. bratwurstin tai porsaankyljysten kanssa. (Leni Hovivuori, Tilisanssi lounasravintola Kangasala)

 

Hapankaali-karpalosalaatti
1kg hapankaalia
1dl sokerissa pyöriteltyjä pakastekarpaloita.

 

Anna karpaloiden sulaa sokerissa, sekoita kaaliin ja nauti. (Leni Hovivuori, Tilisanssi lounasravintola Kangasala)

 

Haudutettu hapankaali(neljälle)
600 g hapankaalia
100 g pekonia
1 tl pippuria
2-4 rkl sokeria
2 lihaliemikuutiota
1 rkl tummaa soijaa

 

Heitä kasariin paloiteltu pekoni. Mausta pippurilla ja 1 rkl sokeria. Kun pekoni on nätisti ruskettunut, lisää hapankaali mehuineen kasariin. Paista muutama minuutti ja lisää vettä niin että kaali juuri ja juuri peittyy. Lisää 1 rkl sokeria ja liemikuutiot. Hauduttele leppoisalla lämmöllä kannen alla tunti. Maistele ja lisää sokeria jos haluat. (Reseptitaivas.com)

 

Hapankaalikeitto
700 g porsaan keittoluita
1 sipuli
1 kg hapankaalia
4-6 perunaa
2-3 porkkanaa
mustapippuria
laakerinlehti

 

Keitä lihaa ainakin puoli tuntia vedessä mausteineen. Ota liha pois ja pilko pienemmiksi paloiksi. Lisää takaisin keittoon. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat joukkoon. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota pannulla. Lisää sipuli, hapankaali ja pilkotut porkkanat joukkoon ja vettä sen verran, että kaikki ainekset peittyvät. Hapankaalia voi tarvittaessa huuhtoa vedellä ennen käyttöä. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia ja nauti hyvässä seurassa!

 

 

Suolakurkkusalaatti

Viipaloi kurkut, laita rasiaan, lisää rypsiöljy ja halutessasi voit lisätä sipulirenkaita.

Kangasala, Suomi
viesti@torkkelinperheenhapankaali.fi
050–5050 302